субота, 21. јун 2014.

Stadion Slavko Maletin Vava

Stadion Bačke nosi ime po legendarnom igraču i rukovodiocu kluba Slavku Maletinu Vavi. Stadion se nalazi u centru grada što je retkost za jedan fudbalski stadion. Svečano je otvoren 7. jula na gradsku slavu. Prvo igralište fudbalskog kluba Bačka bilo je kod stare železničke stanice. Kako je klub rastao i njegova popularnost zaživela je ideja da se stadion izmesti u centar grada, što je i učinjeno. Stadion se tu nalazi i danas na ponos svih Palančana.

Stadion ima kapacitet od 5500 mesta, od toga polovina sedećih. Zapadna tribina je kompletno pokrivena i sva mesta su sedeća. Istočna tribina je stajaća i nije pokrivena ali je u solidnom stanju i sveže je ofarbana. Obe tribine se nalaze po dužini celog terena.

Stadion Bačke je oduvek bio dobro posećen s obzirom da Bačka u gradu i okolnim mestima ima dosta svojih navijača. Ipak najveća poseta zabeležena je 12. marta 1969. godine kada je u Bačkoj Palanci gostovao slavni Hajduk iz Splita. Tada je na stadionu bilo prisutno preko 10 hiljada gledalaca koji su bodrili Bačku. Nošena fanatičnim navijanjem, Bačka se umalo plasirala u polufinale kupa ali se u produžecima meča Hajduk bolje snašao i pobedio rezultatom 2:1.
                     
                                                      Stadion "Slavko Maletin Vava"





Нема коментара:

Постави коментар